Dolfijn in voorselectie WK Kanopolo

Het kwam onze Sonar Redactie ter ore dat ons junior lid Gido Berkhout door de voorselectie is gekomen voor het WK Kanopolo in 2022 in Frankrijk. Vol trots wilde we daar als redactie uiteraard meer van weten. We pakte de telefoon en namen het volgende interview af.

Gido in actie!

Wij hoorde dat jij bent voorgeselecteerd voor het WK Kanopolo  herenteam , klopt dat?

Gido (lachtend): “Ja, dat klopt.”

Uiteraard van harte gefeliciteerd! Is dit voor een bepaalde leeftijdscategorie?

Gido: “Ja, het gaat om de leeftijd 15 t/m 21 jaar.”

Hoe wordt je geselecteerd? Moest je hier een soort van auditie voor doen?

“Ja, iedereen in Nederland onder de 22 jaar kon meedoen aan een speciale trainingsdag. Er waren die dag 30 deelnemers en er zijn 13 deelnemers die verder mogen. Uiteindelijk mogen er straks in totaal 8 personen meedoen aan het WK.”

“Nu is het zo dat 3 personen van de dertien sowieso afvallen i.v.m. leeftijd, dus ik behoor tot een groep van tien voorgeselecteerde personen waarvan er dus nog twee zullen afvallen.”

Wanneer valt de beslissing of je wel of niet door mag?

“Dat is nog een beetje onduidelijk, maar volgens mij pas in juni.”

Hoe vaak moet je vanaf nu trainen met het voorselectie team?

“Allereerst, elke maand 1 keer. Maar zodra er belangrijke competities aankomen zal er twee maanden van te voren wekelijks worden getraind.”

In de weken dat je niet traint, krijg je dan nog huiswerk mee?

“Ja, er wordt wel van je verwacht dat je zelf in de sportschool en op je eigen club tussentijds gaat trainen.”

Waar en wanneer is het WK in 2022?

Rond 20 augustus in Saint Omer in Frankrijk, maar voor die tijd doen we als het goed is ook mee aan de World Games in de Verenigde Staten.

USA, wow! Wij nemen aan dat de bond dit allemaal betaald?

Gido lachtend:”Nee, was dat maar waar!”

“De bond draagt uiteraard wel bij, maar we moeten het grootste gedeelte zelf betalen. Mij is verteld dat ik rekening moet houden met een eigen bijdrage van 2000 Euro per toernooi.”

Wat!!! Dus je moet straks misschien zelf 4000 Euro’s betalen? Dan zoek je zeker sponsors?

“Ja, inderdaad. De kanovereniging waarbij ik polo (redactie: DKV) hebben al een sponsoring toegezegd, maar ik zal als ik eenmaal geselecteerd ben, veel geld binnen moeten halen om het te bekostigen.”

Dus wij kunnen t.z.t. een Patreon-achtige-webpagina verwachten waar we geld kunnen doneren of hoe doe je dat?

“Daar heb ik allemaal nog niet over nagedacht, maar ik zal wel iets moeten verzinnen.”

Jeetje, als je pas in juni te horen krijgt of je mee doet, dan krijg je niet veel tijd voor je fondsenwerving. Hoe waren de reacties bij familie en vrienden tot dusver?

“Heel enthousiast. Maar voor sommige vrienden was het geen verrassing. Ik sta al drie jaar onder druk dat ik mee moest doen met de selectie training. Maar ik was voorheen nog te jong.”

Tot slot, hoe lang doe je al aan kanopolo?

“Ik ben zes jaar geleden voor het eerst begonnen, maar toen was ik er nog niet serieus mee bezig en ging misschien vijf of zes keer per jaar naar training. Drie jaar geleden ben ik serieus gaan meedoen.”

Redactie: “Bij Kanovereniging Dolfijnen kennen we jou vooral als wildwater- en rodeovaarder met prachtige foto’s in ons archief. Zou je een paar polo fotootjes kunnen delen?”

Gido: “Ga ik meteen doen.”

Als Dolfijnen zijn we uiteraard super trots en wensen we Gido de komenden maanden heel veel success met de training en selectie procedure. Geef je individuele reactie aan Gido hieronder.

3 gedachte over “Dolfijn in voorselectie WK Kanopolo

Geef een reactie

Sonarupdates aanzetten OK Nee, dankjewel.